top of page

Sürekli kitap oku, kitap oku baskıları ile karşılaşırız. Peki neden bu baskılar? Ne işimize yarayacak kitap okumak? Kitaplar öncelikle sizleri farklı dünyalara taşıyacak. Olayları hayal dünyanıza taşıyacak. Hayal dünyanızda canlandırmaya çalışırken olaylara şekil verecek, yeni boyutlar kazandıracaksınız. Olayların gidişatını ve sonuçlarını yargılayacaksınız. Böylece hayal gücünüz zenginleşecek, güçlenecek. Yaşamınızda karşılaştığınız sorunlara farklı açılardan bakarak farklı çözümler üretebileceksiniz. İşte bunun için kitap oku baskısı. Haydi şimdi kitap okumaya hayal dünyamızı zenginleştirmeye..

Tamer HAZER

 

 

Neden Kitap Okumalıyız?

İnternetten Yaptığım Derlemeye Göre Neden Okumalıyız?

1.     Sağlığımız için; çünkü beynimiz sürekli egzersiz yaptığı için unutkanlık ve bilinç kaybı gibi hastalıklara yakalanmayız. Ayrıca ruh sağlığımızın bozulmaması ve bozulan sağlığımızın düzelmesi için okumaya ihtiyacımız var.

2.     Düşünme kapasitemizi artırmak için okumalıyız. Çünkü bin kelime ile düşünen beyin ile beş bin kelime ile düşünen beyin ya da elli bin kelime ile düşünen beyin aynı değildir. Kelime, sembol ve kavram sayısı arttıkça beynimizin düşünme, öğrenme, kavrama gücü sürekli artmaktadır.

3.     Yaratıcılığın ya da keşif gücünün artırılması için okumalıyız. Okuyan beyinler ancak yeni teknolojik icatlar yapabilirler.

4.     Çocuklarımıza örnek olmak için; çünkü biz okumazsak onlar da okumaz.

5.     Ülkemizin güçlü olması için; çünkü bilgi toplumları okuyarak bu seviyeye gelmişlerdir.

6.     Çocukları zararlı alışkanlıklardan korumak için; çünkü boş kalan çocuk ve genç olumsuz alışkanlıklar (alkol, sigara, uyuşturucu v.b) kazanır.

7.     Toplumsal barış için okumalıyız; çünkü okudukça sorunlarımızı ve birbirimizi daha iyi anlarız.

8.     Her alanda (bilim, sanat, spor, edebiyat, siyaset, eğitim, din, ahlak v.b) hem ülkemizde hem dünyada etkin ve yetkin insanlarımızın olması için okumalıyız.

9.    Demokrasinin yerleşmesi için okumalıyız; çünkü biz okudukça bilinçleneceğiz., bu bilinç ile yetişen insanlar demokrasiden asla taviz verme-yeceklerdir.

10.   Keyif almak için okumalıyız; çünkü kitap okuyarak keyif almayanlar başka keyif alanları ararlar.

11.   Eğlenmek için okumalıyız; çünkü gerçek eğlence dinlence kitapların içinde, bundan haberi olmayanlar tabiî ki başka eğlenceler ararlar.

12.   Dilimizi korumak için okumalıyız çünkü okudukça kendi dilimiz gelişecek, yabancı kelimeler ve argolar yok olacaklardır.

13.   İletişimimizi geliştirmek için okumalıyız çünkü okumak hedefimizi sağlar.

14.   Çocuklarımız ile vakit geçirip onları tanımak için okumalıyız.

15.   Arkadaşlarımız ile vakit geçirip onları tanımak için okumalıyız.

16.   Hayatı dolu dolu yaşamak için okumalıyız.

17.   Elimizdekiler ile mutlu olmasını becerebilmek için okumalıyız.

18.   Ahlak inancımızın hayata geçirilmesi için okumalıyız.

19.   Erdemli davranışların (çalışmak, yardımseverlik, hoşgörü, dürüstlük v.b) çoğalması için okumalıyız.

20.   Bilinçli tüketici olmak için okumalıyız.

21.   Kaynakların verimli kullanılabilmesi için okumalıyız.

22.   Zamanın verimli için okumalıyız.

23.   Hayatı sorgulamak için okumalıyız. Çünkü sorgulanmamış bir hayat yaşanmaya değmez.

bottom of page